fredag den 19. juli 2013

Dét er alle anstrengelserne værd

Når hækken er klippet, og græsset er slået, tager haven sig allerbedst ud.

Stedsegrønne hække kan vente til august
I sommertørken skal plænen ikke slås særligt tit, og du kan med fordel hæve klippeskæret en smule, så græsstråene er længere og dermed holder en smule bedre på fugtigheden.
Hækken klippes bedst på en letskyet dag - og der må gerne være en smule vind, så insekterne i hækken viftes væk.

Groft sagt kan man dele hække i to slags: Løvfældende og stedsegrønne.
Vil du nøjes med at klippe hæk én gang om året, er det her i løbet af juli, de løvfældende hække som liguster, bøg og tjørn klippes. Hvis de klippes tidligere, bliver du nødt til at klippe igen omkring månedsskiftet august/september.

Stedsegrønne hække som fx taks, cypres og gran kan vente helt til august med året klipning. Kan du ikke vente så længe, er det bedste tidspunkt for den tidlige klipning sidst i april (men så kommer du til at klippe igen i august!)
Vil du læse mere om hækklipning, så følg disse links:

 

Det er nu, du får løn som forskyldt

I køkkenhaven er der for længst taget hul på høstsæsonen med jordbær, kartofler, salater og bladafgrøder i øvrigt. Agurkerne følger nu trop, og mange har nok også allerede smagt de første tomater. Auberginer og peberfrugter vokser roligt dag for dag i drivhuset, og udendørs er det især squash, der gør sig bemærket.
Det er jo herligt, at forårets anstrengelser på den måde bærer frugt, og der er ikke meget, der kan konkurrere med smagen af det hjemmedyrkede.
Der er stadig masser, der kan sås: Bladbeder, radiser, rødbeder, majroer, salater og ærter fx. Der er ingen grund til at have tomme pladser i køkkenhaven endnu. Husk blot at vande lidt ekstra, så længe den danske sommer viser sig fra sin allerbedste side.

Nelson Garden ønsker alle en fortsat solrig sommer