torsdag den 14. juni 2012

Når sommeren kommer tilbage...


Det kølige sommervejr, vi oplever for tiden, får mange af os til at glemme, at solens stråler i de skyfri timer alligevel er ubarmhjertige - også over for planter.

Har du placeret dit drivhus i den bagende sol, kan det blive nødvendigt med en smule afdækning.

At kalke glassene helt til behøves ikke - planter er jo trods alt meget glade for lys, så jutevæv spændt ud under de skrå glas er en fin løsning i stedet.

- Og så er det jo også med til at holde på varmen i nattetimerne. Bl.a. agurkerne foretrækker, at temperaturen ikke kommer under 15 grader, og det kan godt knibe lidt, hvis du i øvrigt er flittig til at lufte ud i dagtimerne.

Tja - det er ikke nemt at opfylde alle ønsker på samme tid for øjeblikket!

Den skønne, livgivende regn har været god for haven - og også for køkkenhaven, hvor bl.a. jordbærrene vokser godt til. De tidligste er allerede begyndt at modnes, og dét er du helt sikkert ikke ene om at have opdaget. Solsorten ved det også! Og den er vild med de røde bær.

Det er altså nu, du skal have dækket dine jordbærplanter af med et godt bærnet. Husk at sikre, at fuglene ikke kan finde en vej ind under.

Jordbær med fløde - det er vel en nationalret, men de skønne bær er gode også til meget andet.

Uimodståeligt fristende opskrifter med jordbær finder du via dette link:Nelson Garden ønsker rigtig god fornøjelse i haven - og i køkkenet...