torsdag den 31. maj 2012

Tomaterne er i god vækst

De bliver højere og frodigere for hver dag - tomaterne. Og de første blomster er efterhånden på vej. Dermed skal hver tomatplante sikres en god støtte, så de ikke bukker under for vægten af de snart bugnende tomatklaser. Det ville næsten ikke være til at bære.
En god og solid spiralstøtte i galvaniseret jern
kan anvendes år efter år.
Og det er jo ikke kun tomaterne, der skal støttes. Agurkerne (som meget snart også må plantes ud i drivhuset), auberginerne og peberfrugterne behøver også lidt kærlig hjælp til at holde sig oprette.

Vanding
Vanding i drivhuset gøres bedst om aftenen, men ikke direkte på planterne. Særligt agurker er sarte over for vand omkring rodhalsen. Husk at gøde med en god tomatgødning, der sikrer blomsterdannelsen.

Hvis du vander med et udtræk at padderokke, styrkes planternes cellemembraner og dermed modstandsdygtigheden over for svampesygdomme. Læs mere omkring bl.a. planteudtræk til brug i køkkenhaven via dette link http://slottet-i-smoermosen.com/okologi/okologi_11g.html 

Skadedyr
Skadedyr er også et tilbagevendende problem i drivhuset - men også her er der naturlig hjælp at hente. Masser af basilikum mod myg, fluer og trips, tallerkensmækkere mod lus og koriander mod spindemider, mens isop virker afskrækkende på snegle og kålorme. Har du plantet i plantesække, kan du så eller plante de virksomme krydderurter i midterfeltet, eller i dekorative krukker, der placeres lige op ad tomaternes vokseplads.
Husk, at lufte ud i drivhuset hver dag.
Det mindsker risikoen for svampesygdomme.