torsdag den 21. juni 2012

Du kan nå det endnu!

Når spinaten går i stok og høstes,
giver det plads til andre afgrøder.


Er spinaten ved at gå i stok? Er de første radiser høstet? Nåede du det bare ikke?

Der kan være mange årsager til, at der er tomme huller i køkkenhaven - eller rettere sagt: Ledige pladser.

Der er nemlig masser af afgrøder, der stadig kan sås - og dermed får du endnu mere ud af dine køkkenhavekvadratmeter samtidig med, at jorden dækkes - og dermed er der mindre lugearbejde. Det er da ren win-win...
Salat kan sås helt frem til august.
Her er det sorten 'Merveille des quatre saisons'.Bladbeder og salat, radiser, bønner og grønkål er fx alle velegnede til at så på nuværende tidspunkt.

Spinaten skal vente til sidst i august for endnu en omgang, for ellers går den i stok næsten med det samme. Til gengæld kan du så Newzealandsk spinat. Dén klarer sommertemperaturerne og får dejlige blade, der anvendes som almindelig spinat. Den høje stilk i midten kan i øvrigt dampes let og spises som asparges.


Bladbeder fås flere dekorative farver.
Her er det sorten 'Rhubarb Chard'.Fra på lørdag den 23. juni til og med søndag den 1. juli er der rog mulighed for at få masser af inspiration til din have.
Haveselskabet har arrangeret en uge, hvor mere end 300 haveejere åbner havelågen og byder indenfor. Store haver, små haver, samlerhaver, vilde haver - du finder det hele, og over hele landet.
Det er jo lige midt i den duftende rosentid, så der er næsten garanti for en skøn oplevelse. Og så tages der altid godt imod, for have-entusiaster glæder sig altid over at få lov at give de gode erfaringer videre. Uanset om man som gæst er nybegynder eller erfaren haveejer.

Find alle de deltagende haver  og åbningstider via dette link: http://www.haven.dk/festival2012.asp
 
Skønne roser og silkepæoner pryder
mange haver på nuværende tidspunkt.
Dette foto er fra Den Frodige Have i Aarup

Mange af de orientalske valmuer blomstrer endnu.
Her er det sorten 'Perry's White'.

Nelson Garden ønsker god tur rundt i landet.