søndag den 1. juli 2012

Skønt og frodigt


Efter et tørt forår fulgte årets første sommermåned med mere regn, lavere temperaturer og færre solskinstimer - og alligevel bugner køkkenhaven. Er det ikke fantastisk...

Mens vi glæder os over de første afgrøder, er det tid til at forberede årets sidste.
Vil du plukke ærter, gulerødder og bønner frem til oktober, skal der sås nu.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvilken slags du vælger.

Det skal naturligvis helst være de hurtigtvoksende typer - fx sommerguleroden 'Ingot', der er en særligt sød, sprød og lækker gulerod lige til at spise direkte fra haven.

Blandt ærter kan med fordel vælges de lavere typer, ligesom bønnerne bør være krybbønner.

Ribsene er ved at modne - og fuglene har allerede opdaget det! Det afsløres hurtigt med et kig på de halvtomme klaser.

Hvis ikke du har nok til at dele med fuglene, bør buskene dækkes med et net.

Alternativt kan du kigge efter de gule ribs på planteskolen. Dem overser fuglene.

Juli er højsæson for ferie, og det kræver en smule forberedelse i haven, så der også er noget at vende hjem til.

Har du plantet i kapillærkasser, skal de naturligvis fyldes - og husk også at tilsætte gødning. Traditionelle plantesække indeholder kun næring nok til omkring 6 uger.

Purløg kan med fordel klippes ned, så der er masser af frisk grønt om et par uger igen.

Og så skal bedene generelt i haven have en sidste omgang gødning for denne sæson. Særligt de roser, der blomstrer ad flere omgange, har brug for et godt næringstilskud. Følg anvisningen på produktet, så planten ikke får for meget og dermed skades. Husk at gøde i tørvejr, så gødningen ikke sætter sig på bladene, og husk at sprede gødningen under hele planten - og altså ikke koncentreret omkring rodhalsen.



Nelson Garden ønsker en rigtig dejlig sommer.