tirsdag den 15. maj 2012

De skønne georginer


Er du også fascineret af georginer? Det er nu, du skal forberede ikke mindst sensommerens overdådige blomstring - der samtidig sikrer fyldte vaser i hele huset, for jo flere du plukker, jo flere kommer der. Jo - der er god grund til at få masser af georgineknolde i jorden, og lige nu er det et godt tidspunkt, for risikoen for nattefrost er meget lille. Skulle det ske, at vejrudsigten varsler nattefrost, er et let dække med fx fiberdug tilstrækkelig beskyttelse.



Vælg et solrigt sted med en veldrænet jord. Tilfør gerne lidt god kompostjord og sørg for, at vande grundigt, inden du lægger knoldene i et godt stort hul. Pinden skal lige netop stikke op over jorden - men alle rødderne skal naturligvis være dækket. Om 6-8 uger kan du forvente at nyde de første blomster. Sørg for at vande i tørre perioder.



Georginer i krukker kræver naturligvis lidt ekstra pasning - særligt med hensyn til vanding - men hvis du blander Perlite i jorden, bliver den bedre til at holde på fugtigheden. Et andet trick er at beklæde krukken med plastik på indersiden, så fordampningen gennem potten mindskes. 





Har du lyst til at læse mere om de skønne georginer, kan du benytte disse links:

http://www.havenyt.dk/artikler/prydhaven/blomster/loeg_og_knolde/624.html

http://www.haveskriver.dk/haveskriver/da/planter/georginer.html